Друге предшколске игре: Малишани показали спортски дух и спретност

Јасмина Перишић
Друге предшколске игре: Малишани показали спортски дух и спретност

Бањалука - Игра, граја, навијање и дјечија жеља за побједом могли су се јуче видјети и чути на Градском стадиону гдје се 660 малишана из 22 градска вртића такмичило у Другим предшколским спортским играма организованим поводом 22. априла, Дана града.

Дјеца су се такмичила у дисциплинама полигон спретности и штафета, а родитељима је припала улога навијача и фотографа јер су камерама биљежили све што су могли за успомену дјеци на најбезбрижније доба. Ову манифестацију организовали су другу годину заредом Атлетски клуб Бањалука, Градска управа и Центар за предшколско васпитање и образовање.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац истакао је значај игара као једне од најозбиљнијих манифестација за дјецу предшколског узраста.

- На овај начин покушавамо да дјеци у раном узрасту усадимо љубав према спорту. Желимо да им подстичемо такмичарски дух, па ће град и убудуће подржавати ову манифестацију, која ће, надамо се, бити још масовнија и боља. Малишани су показали спортски дух и спретност - рекао је Бањац.

Члан АК Бањалука Душко Тадић рекао је да су игре биле најмасовнија дјечија манифестација поводом Дана града.

- Идеју за ову манифестацију добили смо прошле године, јер већ имамо омладинске погоне у атлетској школи који броје око 150 чланова. Дјеца се радују јер се на овај начин лијепо играју и друже. На крају такмичења побједницима смо симболично уручили пехаре, медаље и дипломе - казао је Тадић.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић истакла је да је циљ ових игара, између осталог, и подстицање моторичког развоја код дјеце.

- На овај начин дјеца развијају такмичарски дух и развијају се на прави начин. На првим играма прошле године учествовало је 400 малишана, а ове године 200 више - нагласила је Куртиновићева.

Шестогодишња Елена Тица из вртића "Плави чуперак" освојила је друго мјесто у дисциплини полигон спретности и за то добила медаљу и диплому.

 - Први пут учествујем на играма и било ми је јако забавно. Нисам се нимало уморила, а награде које сам добила ми много значе. Наставићу и даље да тренирам јер је занимљиво учествовати - казала је ова шестогодишњакиња.

И њена вршњакиња Ана Мартиновић из вртића "Наша дјеца" похвалила се другим мјестом које је за Дан града, 22. априла освојила у трци малишана испред робне куће "Боска".

 - На том такмичењу сам за награду добила лутку и медаљу. Ка­д порастем, тренираћу атлетику јер волим да трчим и брза сам - рекла је Мартиновићева.

Полигон спретности, дјевојчице:

1. Јана Подрашчанин ("Бамби")

2. Елена Тица ("Плави чуперак")

3. Софија Булић ("Дора")

Полигон спретности, дјечаци:

1. Кристијан Јовичић, ("Наша дјеца")

2. Лука Тодоровић ("Јежева кућица")

3. Андрија Јаковљевић ("Дора")

Штафета:

1. "Дора"

2. "Радост"

3. "Невен"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана