Дринић: Рјешавање водоснабдијевања у Бастасима приоритет

Г.С.
Дринић: Рјешавање водоснабдијевања у Бастасима приоритет

БАЊАЛУКА - Село Бастаси код Бањалуке које је годинама препуштено само себи данас је посјетио потпредсједник ГО ПДП-а Небојша Дринић.

Са мјештанима је разговарао о нагомиланим проблемима, а као приоритет наведено је рјешавање водоснабдијевања.

- Настојаћемо да што прије урадимо пројекат рјешавања водоснабдијевања, а онда ћемо тражити финансијска средства за реализацију. Иницијативу ћемо упутити Граду Бањалуци. Осим овог највећег проблема чије је рјешавање неминовно, настојаћемо да макадемске путеве доведемо у стање да мјештани лакше функционишу као и да реконструишемо главни асфалтни пут кроз село. Недостатак воде у Бастасима надокнадићемо чешћим одвозом воде у цистернама, рекао је Дринић.

Додао је да приградска насеља заслужују више пажње, јер се у претходном периоду недовољно улагало у њих.

- Двадесет година нико није дошао у наше село ни да нас обиђе, а камоли да пита како се боримо с проблемима и да понуди помоћ. Из пројекта за воду смо изостављени, пут нам је у катастрофалном стању. Годинама смо препуштени сами себи и први пут да је дошао неко да нас саслуша и покушава да помогне. Захвални смо на томе, рекао је мјештанин Зоран Поповић.

Обилазећи мјесне заједнице према ријечима Дринића, настоји се да се у сарадњи са мјештанима маркирају приоритети и заједничким напорима приступи рјешавању.

- Наша политика у фокус ставља сваког човјека како из града, тако и из села. Малим корацима на примјеру Бањалуке желимо да вратимо вјеру и наду нашем народу у сваком дијелу Републике Српске и покажемо да може боље да се и живи и ради, закључио је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана