Дринић најавио Дневни центар у Борику: Кутак за дружење пензионера

Г.С.
Дринић најавио Дневни центар у Борику: Кутак за дружење пензионера

БАЊАЛУКА - Пензионери су деценијама градили друштво и због тога морамо имати међугенерацијску солидарност. За наше најстарије суграђане обезбиједили смо бесплатан превоз, обезбиједићемо и картице пријатељства на основу којих ће имати попуст при куповини хране, лијекова, средстава за хигијену, намјештаја и робе широке потрошње, рекао је народни посланик Небојша Дринић, члан Савјета МЗ Борик на данашњем састанку са пензионерима из Борика.

Многобројни пензионери исказали су захвалност за постављање нових клупа у Борику и рампе код Спортске дворане "Борик" и бројне акције које је Дринић иницирао као члан Савјета Мјесне заједнице Борик.

"Никад се више није радило на уређењу  Борика и заиста ово насеље је попримило сасвим другачији, љепши изглед. Постављањем чесме у дворишту Основне школе „Бранко Ћопић“, новим кошаркашким тереном, водило се рачуна о дјеци и младима, а постављањем нових клупа и уређењем зелених површина нове генерације и Град Бањалука показују бригу и о нама старијима", рекао је Витомир Шајиновић, пензионер из Борика.

"Пензионери заслужују бољи и квалитетнији живот одмах, а не за 16 година. Ми им не можемо повећати пензије, јер то није у нашој надлежности, али им можемо растерити буџет доживотним картицама за бесплатан превоз које ћемо подијелити поводом Дана града и картицама пријатељства. Припремамо и Дневни центар у Борику у којем ће наши пензионери имати свој кутак у којем ће моћи да попију кафу, чај, поразговарају и друже се уз шах, домине", навео је Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана