Донирајте уље, брашно, тјестенину, рижу: Помозимо "Мозаику пријатељства" да прикупи помоћ за више од 1.300 корисника

Srpskainfo
Foto: FB

Када видите натпис “Нахрани другог и обоји своје срце срећом” у неком од маркета у Бањалуци, ако сте у прилици ставите неки артикл у колица, јер на тај начин помажете јавну кухињу “Оброк љубави” која свакодневно спрема храну за велики број социјално угрожених становника.

Колица у које суграђани могу да оставе нешто од прехрамбених намирница и хигијенских артикала постављена су у 11 маркета по граду. Из Удружења “Мозаик пријатељства” рекли су да на овај начин покушавају да уз помоћ добрих људи социјално угроженим суграђанима подијеле пакете са основним намирницама.

– Драги наши омладинци, средњошколци, основци наш волонтерски тим до 31. октобра има велику потребу за вашом помоћи током викенда на пар сати како би дијелили флајере по маркетима. Наш тим ће поред свих редовних активности учествовати у нашој акцији ‘Будимо хумани’, али нисмо у могућности због превеликих обавеза сами покрити све маркете – рекли су из овог Удружења.
Није дуго требало, као и до сада, да се њиховом апелу одазову хумани људи.

– Пред нама је нимало лаган задатак да прикупимо основне прехрамбене намирнице и хигијенске потрепштине за више од 1.300 наших најугроженијих суграђана. Чланови нашег тима распоређени по маркетима широм града прикупили су гомилу намирница. Сами смо изненађени бројем људи који нам вјерују – рекли су из “Мозаика пријатељства” и додали да су их одушевили сви, од младих до пензионера коју су од свог мало дали све што су могли.

Акција прикупљања намирница траје цијели месец, а они који су у прилици могу да донирају уље, брашно, шећер, рижу, супе, тјестенину, конзерве, потрепштине за хигијену…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана