Донација домаћих производа дому "Рада Врањешевић"

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Представници Привредне коморе Републике Српске донирали су домаће производе Дому за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци поводом 16. октобра - Свјетског дана хране.

Из Коморе је саопштено да су производе обезбиједили компаније "Млијекопродукт" Козарска Дубица, Месна индустрија "Тулумовић" Лакташи, Месна индустрија "Тривас" Прњавор, "Витаминка" Бањалука, "Витинка" Козлук, "Сава Семберија" Бијељина и "Мира" Приједор.

"Претходних година, Комора је овај дан обиљежавала промоцијом домаћих производа у оквиру пројекта жНаше је бољеж. Међутим, тренутна епидемиолошка ситуација и потребе Дома ''Рада Врањешевић'' утицале су да овом донацијом обиљежи Свјетски дан хране и помогне онима којима је помоћ најпотребнија", наводи се у саопштењу.

Из Коморе захваљују домаћим компанијама које су и овај пут показале друштвену одговорност и обезбиједиле значајне количине производа, као и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, са којима је ова активност реализована.

Свјетски дан хране 16. октобар проглашен је 1979. године на конференцији Свјетске организације за храну и пољопривреду /ФАО/ како би се обиљежио дан оснивања ове организације 1945. године. Генерална скупштина организације усвојила је 1980. године одлуку о обиљежавању овог дана због чињенице да је "храна предуслов људског опстанка и благостања, те темељна људска потреба".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана