Донација Дјечијем дому Рада Врањешевић: Малишани добили пет бицикала

Ј. П.
Донација Дјечијем дому Рада Врањешевић: Малишани добили пет бицикала

Бањалука - Млађи штићеници Дјечијег дома "Рада Врањешевић" имаће прилику да уживају у пет нових бицикала које им је у петак донирао директор бициклистичке трке Београд - Бањалука Владимир Куваља.

Он је рекао да ово није први пут да малишанима уручује ову врсту поклона, те да се нада да међу њима има и будућих бициклиста.               

- Ове године смо уручили и веће бицикле за мало старије малишане, а сада смо одлучили да обрадујемо и оне млађе, који тек развијају љубав према бициклизму. Надам се да ће им ово бити драг поклон као што је и мени био када сам био мали - рекао је Куваља.

Додао је да ће екипа Дјечијег дома "Рада Врањешевић" бити позвана да учествује у трци за најмлађе која ће бити организована у склопу трке Београд - Бањалука.

- Сваке године организујемо трку за дјецу из обданишта и основних и средњих школа. Већ сам у разговору са управом дома договорио да поведу једну екипу с којом ће се представити, а та трка биће организована прије велике трке за одрасле - казао је Куваља.

Психолог у Дјечијем дому "Рада Врањешевић" Ивана Латиновић истакла је да ће овај хумани гест употпунити слободно вријеме штићеницима.

- Вожња бицикла је омиљени хоби за сву дјецу, а нарочито оне најмлађе. Радујемо се првим топлијим данима када ће сви из млађе групе моћи да испробају ове бицикле, који и јесу намијењени свима њима - рекла је Латиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана