Домаћинства добијају нова бројила

Сања Амиџић
Домаћинства добијају нова бројила

Бањалука - У већини домаћинстава на подручју насеља Дервиши ових дана ишчекују екипе "Електрокрајине", које, умјесто старих, уграђују нова електрична бројила за даљинско очитавање струје.

Из "Електрокрајине" су рекли да је до сада на подручју града уграђено 14.200 електричних бројила за даљинско очитавање струје и да ће у току ове године наставити са уградњом у другим насељима.

- Електрична бројила раније су постављена у насељима Лауш, Петрићевац, Борик, Старчевица, Центар, Српски Милановац, Дракулић, Залужани, Лазарево - казали су у "Електрокрајини".

Додали су да је циљ увођења даљинског очитавања потрошње електричне енергије смањење трошкова "Електрокрајине", али и унапређење услуга за потрошаче, те бољи и бржи увид у стање на терену.

- Трошкове плаћају само нови потрошачи, који раније нису имали регистровано мјерно бројило. Купци не плаћају замјену постојећег бројила, јер трошкове сноси "Електрокрајина" - казали су у овом предузећу.

Мјештанин Лазарева Гојко Новаковић, у чијем је домаћинству екипа "Електрокрајине" недавно уградила електрично бројило за даљинско очитавање, рекао је да му сваки мјесец уредно долази рачун са обрачунатом електричном енергијом.

- Дошли су људи из "Електрокрајине" и поставили сат. За постављање новог бројила нисам платио ни марку - казао је Новаковић.

Обрад Петковић из Дервиша је рекао да сваки дан очекује екипу "Електрокрајине".

- Чуо сам од комшија да је у току постављање нових бројила по насељу и да ће то донијети уштеде. Код мене још нису били, али се надам да ће ускоро - казао је Петковић.

Искључења

Радници "Електрокрајине" у току прошлог мјесеца искључивали су струју свим домаћинствима која су уз посљедњи рачун за електричну енергију добила и опомену о искључењу.

- Струју искључујемо сваког мјесеца нередовним платишама, због претходно нагомиланих дугова који нису измирени на вријеме - казали су из "Електрокрајине".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана