Договор или исељење станара у улици Врбаски пут у октобру

Данијела Стоканић
Договор или исељење станара у улици Врбаски пут у октобру

Бањалука - Власницима станова и пословних простора, њих тридесетак, који се налазе у улици Врбаски пут б. б. у насељу Борик ускоро ће морати да се иселе из зграде, јер још није извршен технички пријем тог стамбеног објекта.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да, уколико у октобру не дође до договора између инвеститора и станара, град ће бити приморан да поступа по закону.

- Не можемо да арбитрирамо у њиховим личним односима и то сам им јасно предочио на посљедњем састанку, јер њихов се проблем може ријешити, али само без тврдоглавих ставова - рекао је Гаврановић. Додао је да је највећи проблем то што мањи број станара тражи спровођење одређених мјера, које закон прописује, док је већи број њих спреман на договор са инвеститорима.

- Тамо само једни друге оптужују - истакао је Гаврановић.

Брачни пар Добринка и Ангелче Радуловски, који су у тој згради власници стана, кажу да су им надлежни рекли да се до 10. октобра морају иселити. Како кажу од 2007. године чекају на технички пријем зграде, али да он још није ријешен.

Власник земљишта на којем је изграђена зграда и половине зграде Горан Видовић рекао је да је предузеће "Интер-гас инжењеринг", по ортачком уговору, дужан да изврши технички пријем зграде.

- Немам ништа с тим, јер су по ортачком договору, надлежни из "Интер-гас инжењеринга", они су и из ЗИБЛ-а узели комплетну документацију уз потпис тадашњег директора - казао је Видовић и додао је да је сав проблем у тим папирима. Према његовим ријечима то предузеће ЗИБЛ-у још дугује 18.000 КМ.

- Поднио сам захтјев градоначелнику да се у јулу одгоди деложација станара цијеле зграде, што је и усвојено. Док мој ортак то није желио да потпише - рекао је Видовић.

Из "Интер-гас инжењеринга" истичу да је све у рукама надлежних из Градске управе, јер нису на вријеме формирали комисију за технички пријем.

- Технички пријем тренутно не може бити обављен из више разлога, као прво проблем је 18 уписаних гаража, којих уопште нема, затим пословни простори и трафо-станица - категорично тврде из овог предузећа. Додали су да су за то највише одговорни надлежни из Градске управе и власник земљишта на којем је изграђена зграда.*

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана