Добри односи Бањалуке и Исламске заједнице

Срна
Добри односи Бањалуке и Исламске заједнице

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић сагласили су се током данашњег разговора у Меџлису Исламске заједнице у Бањалуци да су веома добри односи Града и Исламске заједнице, саопштено је из Градске управе.

Кавазовић је током посјете Муфтијству бањалучком поводом сутрашње свечане инаугурације муфтије бањалучког Нусрет ефендије Абдибеговића изразио задовољство што је имао прилику да се сретне и разговара са Радојичићем о питањима важним за Исламску заједницу.

“Сложили смо се да су односи у Бањалуци, када је у питању Град и Исламска заједница, врло добри и у узлазној путањи. Обновили смо скоро све џамије у овом граду, остало је још да се обнови Арнаудија. Немамо никаквих спорних питања и надамо се да ће тако и да остане”, нагласио је Кавазовић.

Он се у име Исламске заједнице захвалио Радојичићу на разумијевању и свему што је до сада урађено.

“За Исламску заједницу, Бањалука је важан центар и надам се да ће односи и даље да се унапређују”, рекао је Кавазовић.

Радојичић је истакао да градска власт има веома добру сарадњу са Бањалучким муфтијством и Исламском заједницом.

“Најважније је да сви народи овдје добро живе, да све три вјерске заједнице имају нормалне услове за развој и рад. Ево заједно са Републиком Турском и Муфтијством бањалучким у поступку смо обнове Сахат куле. Надам се да ћемо у тај посао ући веома брзо, јер то је дио историјског блага града Бањалуке”, навео је Радојичић.

Он је додао да Град подржава и рад Мерхамета у Бањалуци, те да се сарађује и на другим питањима важним за рад Муфтијства и Исламске заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана