ДНС губи једно начелничко мјесто у бањалучкој Градској управи?

Невена Бунић
ДНС губи једно начелничко мјесто у бањалучкој Градској управи?

Бањалука - ДНС ће изгубити једну до двије начелничке позиције у будућој расподјели функција јер је дошло до прекомпозиције снага у Скупштини града и ова странка је остала само са једним одборником, сазнаје "Глас Српске".

Конкурс за именовање начелника одјељења у Градској управи расписан је јуче, након што су вршиоци дужности били на овим позицијама осам мјесеци. Тренутно од кадрова ДНС-а в.д. начелника су Слободан Станаревић, који је на челу Одјељења за просторно уређење, и Драгомир Кесеровић који руководи Одјељењем за борачко-инвалидску заштиту.

Имена нових начелника биће позната 20. септембра, када ће се на приједлог градоначелника Игора Родојичића Скупштина изјаснити. По садашњем распореду СНСД-у припада осам, СП-у и ДНС-у по двије и Уједињеној Српској једна начелничка позиција.

Радојичић је изјавио да ће се промјене у Скупштини града одразити и на расподјелу челних мјеста у Градској управи.

- Крајње је вријеме да изаберемо нове начелнике пошто вршиоцима дужности мандати истичу крајем септембра. Већином њих сам задовољан, са некима треба поразговарати. Треба имати у виду да коалициона већина има власт и да је дошло до промјена у скупштинској већини. Неки су прешли у опозицију, а неки у позицију. Разговараћемо са представницима унутар скупштинске већине о овом питању - казао је Радојичић.

Скупштина града је у новембру прошле године именовала вршиоце дужности начелника, а од постојећих 13 мјеста ДНС-у су припале двије фотеље.

Станаревић каже да је задовољан оствареним резултатима у протеклом периоду.

- Наравно да ћу се пријавити на конкурс, а од других зависи да ли ћу бити изабран. Оно на чему планирам радити, ако добијем повјерење, је нови урбанистички план града, побољшање пословне климе за инвеститоре, као и на прописима у процесу легализације - казао је Станаревић.

Кесеровић је такође задовољан оним што је урадило Одјељење за борачко-инвалидску заштиту под његовим руководством.

- Реализовали смо доста планова везаних за остваривање права бораца и других социјалних категорија о којима бринемо, и остало је посла који тек треба да буде урађен - истакао је Кесеровић.

Сандић

В.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић каже да је задовољан оствареним у досадашњем мандату и да очекује да остане на садашњој функцији.

- Најбитније је остваривање програма комуналне потрошње и уређења грађевинског земљишта које смо реализовали близу 80 одсто. У току је реализација низа пројеката који се тичу регулисања саобраћаја, а ускоро ће би изграђени и кружни токови - казао је Сандић

*******

Сања Павловић (СНСД) - Одјељење за општу управу

Раденко Комљеновић (СП ) - Одјељење за привреду

Слободан Станаревић (ДНС) - Одјељење за просторно уређење

Божана Шљивар (СНСД) - Одјељење за финансије

Миленко Летић (СНСД) - Одјељење за комуналне послове

Славиша Сандић (СНСД) - Одјељење за саобраћај и путеве

Раденко Лакетић (СНСД) - Одјељење за локални економски развој и стратешко планирање

Драгомир Кесеровић (ДНС) - Одјељење за борачко-инвалидску заштиту

Миленко Летић (СНСД) - Одјељење комуналне полиције

Јанко Кецман (СНСД) - Одјељење за инспекцијске послове

Наталија Тривић (УС) - Одјељење за културу, туризам, и социјалну политику

Драган Бањац (СП) - Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт

Зоран Вујмиловић (СНСД) - Служба за заједничке послове

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана