Дјечијој хематоонкологији УКЦ-а донирана медицинска опрема

Срна
Дјечијој хематоонкологији УКЦ-а донирана медицинска опрема

БАЊАЛУКА- Одјељењу дјечије хематоонкологије Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске данас је донирана медицинска опрема која ће љекарима омогућити да правовремено и адекватно интервенишу у процесу медицинског збрињавања дјеце која болују од рака.

Шеф Одјељења дјечије хематоонкологије на Клиници за дјечије болести УКЦ-а Јелица Предојевић Самарџић рекла је да су донирани ЕКГ апарат, пумпе за примјену терапије, санитетски материјали и инструменти.

Самарџићева је истакла да се на Хематоонколошком одјељењу тренутно лијечи деветоро дјеце, док се на годишњем нивоу дијагностикује малигно обољење код 30 до 35 дјеце.

"Кроз наше одјељење у току године прође више од 700 пацијената и то је једино одјељење такве врсте у Републици Српској гдје се обавља и дијагностика и лијечење", изјавила је Самарџићева новинарима.

Опрема вриједна 23.189 КМ донирана је у Родитељској кући "Искра" у Бањалуци у којој се тренутно налази троје дјеце.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Дијана Берић рекла је да је ријеч о донацији прикупљеној у хуманитарној акцији коју је организовала Америчка трговачка комора БиХ.

Представник Америчке трговачке коморе БиХ Недим Хамзић појаснио је да ће ове године кроз хуманитарне акције бити подржани клинички центри у Мостару, Тузли и Бањалуци у партнерству са родитељским кућама из Бањалуке и Сарајева.

Према његовим ријечима, у хуманитарној акцији учествовало је више од 35 компанија из БиХ, као и бројне компаније са сједиштем у Бањалуци.

Представник "М:тел-а" Милица Кондић рекла је да се ова компанија увијек радо одазива на пројекте када је ријеч о здрављу и лијечењу дјеце, као најважнијим члановима друштва.

Предсједник Управе Нове банке Синиша Аџић изразио је задовољство што су дио хуманитарне акције, као и учесници у изградњи Родитељске куће "Искра" у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана