Дјеца на рехабилитацији у Заводу Др Мирослав Зотовић пјесмом и глумом у сусрет Никољдану

Јасмина Перишић
Дјеца на рехабилитацији у Заводу Др Мирослав Зотовић пјесмом и глумом у сусрет Никољдану

Бањалука - Пјесма, рецитације, глума, скечеви и аплаузи бројне публике обиљежили су јучерашњу традиционалну приредбу коју су дјеца на лијечењу и опоравку у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" уприличила поводом великог хришћанског празника Светог Николе.

Малишани из Завода су заједно са вршњацима из Основне школе "Борисав Станковић" у Лазареву показали да и се кроз разне видове културног изражавања лакше превазилазе здравствене потешкоће.

У четрдесетоминутном никољданском програму уживали су и бројни представници јавног друштвено-политичког живота Републике Српске и града, јавних институција и невладиних организација.

- Ова приредба представља дио њиховог рехабилитационог процеса. Цијели тим стручњака ради са дјецом и они се мјесецима радо припремају за овакве догађаје. То за њих представља велику радост - рекла је послије приредбе сарадница за односе с јавношћу у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Тања Мандић-Ђокић.

Додала је да се ова свечаност организује више од десет година.

- Никољданска приредба је поклон дјеце Завода широј друштвеној заједници и граду, а ми њоме желимо  да скренемо пажњу на њихов положај, прије свега на њихове могућности и подршку коју требају. Сваке године у гостима имамо бројне званице које нас подржавају и ово је идеална прилика да им захвалимо - казала је Мандић-Ђокић.

Додала је да су сви гости малишанима донијели никољданске пакетиће.

Предсједавајућа Вијећа народа РС Нада Тешановић, као и сваке године, дошла је да подржи ову манифестацију.

- Већ десету годину долазим на ову дјечију забаву и сваки пут ме дочека све боља организација. Посебно ми је драго што је овдје присутна шира друштвена заједница, која сваке године посјећује ову дјецу. Ми смо увијек ту за њих и желимо им да што прије оздраве - поручила је Тешановићева.

Помоћник министра здравља и социјалне заштите РС др Амела Лолић рекла је да ресорно министарство подржава напоре особља које ради са овом дјецом.

- Поред физичке рехабилитације, важно је и укључивање дјеце у све друге сфере живота. Тим Завода је прошао едукације за интегрисани приступ пацијентима, који врло успјешно примјењује, а то, између осталог, показују и кроз организацију оваквих манифестација - рекла је Лолићева.

Малишани

Тања Мандић-Ђокић је истакла да се на Дјечијем одјељењу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" лијечи и рехабилитује 70 малишана са различитим потешкоћама.

- Поред тога, велики број дјеце на терапију долази амбулантно или кроз дневну болницу - рекла је Мандић-Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана