Дјеца из Дома “Рада Врањешевић” добила рођенданске торте: Слатка изненађења за децембарске слављенике

Невена Рељић
Дјеца из Дома “Рада Врањешевић” добила рођенданске торте: Слатка изненађења за децембарске слављенике

БАЊАЛУКА - У Дому за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” и ове године организовали су акцију прикупљања рођенданских торти за штићенике, а уз помоћ хуманих људи, за мање од пола сата, обезбијеђене су торте за десет слављеника.

Социјални радник Дома “Рада Врањешевић” Славиша Новаковић рекао је за “Глас Српске” да су суграђани увијек изузетно заинтересовани за ову хуманитарну акцију.

- Када год организујемо прикупљање торти за рођендане, у року од једног дана прикупимо све, а данас смо то успјели чак за пола сата. Ова акција увијек прође добро - казао је Новаковић. Додао је да дјеца немају контакт са донаторима.

Прослава рођендана је тренутак који свако дијете ишчекује цијеле године. То је његов дан, оно је тада главна звијезда и све треба да буде како оно жели. Ова акција је доказ да мала помоћ и залагање некоме значи много те због тога људи добре воље често желе да уз торте донесу и рођендански поклон.

- Неријетко донатори желе да купе и поклоне којима ће додатно обрадовати дјецу. Ми им не говоримо шта да купују, изненађење изаберу у складу са својим жељама - рекао је Новаковић.

Истакао је да Дом има редовне донаторе који малим штићеницима олакшавају живот без родитеља.

- Једна госпођа посљедње три године, у септембру и децембру, двојици дјечака поклања торте. Штавише, она доноси донације током читаве године а не само када су рођендани - испричао је Новаковић.

Додао је да се рођенданска прослава одржава у складу са епидемиолошким мјерама.

- Због свих мјера, рођендане славимо “унутар куће”. Исијечемо торте, подијелимо слаткише те дјеца славе заједно са особљем. Раније, када се прослављао, рецимо 18. рођендан, у посјету су долазили школски другари, сродници те пријатељи, али сада због епидемије то није случај - рекао је Новаковић.

Поједини малишани, од беба до оних који имају 18 година, никада нису имали прилику да славе рођендан са биолошким родитељима.

- Због тога се трудимо да им приуштимо прославу рођендана и измамимо осмијех на лица - закључио је Новаковић.

Поклон

Славиша Новаковић каже да током љетних мјесеци, када штићеници оду на море, оне којима је тада рођендан, у Дому након повратка сачека његова рођенданска торта.

- Не можемо дозволити да дијете нема торту за рођендан - рекао је Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана