Ђајић: Пензионерима по 100 КМ или нема подршке ребалансу буџета

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Одборници владајуће коалиције у Скупштини града Бањалука неће подржати ребаланс градског буџета за ову годину уколико пензионерима хитно не буде исплаћено по 100 КМ, рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић.

"Скупштина града је легално донијела одлуку да пензионерима буде исплаћено по 100 КМ. Градоначелник /Драшко Станивуковић/ то не може спријечити и нећемо дозволити да вријеђа најстарију популацију", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци, гдје су представници владајуће коалиције и бањалучког Удружења пензионера разговарали о овом проблему.

Ђајић је нагласио да чланови коалиције желе да се побољша положај пензионера у Бањалуци и да чују који су то главни проблеми ове популације.

Он је навео да је скупштинска већина у Бањалуци стабилна и да је гарант развоја овог града, насупрот градоначелнику.

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Срђан Амиџић сматра да би сви одборници, а не само из скупштинске већине, требали да подрже пензионере, те наводи да је неко себи дао за право да исплаћује субвенције само категоријама "које се њему свиђају", а не пензионерима.

"Градска управа је путем субвенција за јавни превоз, вртиће, уџбенике одлучила да у износу четири милиона КМ помогне одређене категорије становништва. То смо подржали, али смо тражили и да у истом износу буду подржане и неке категорије које су важне, а сматрамо да су то пензионери", рекао је Амиџић.

Одборник Демоса у Скупштини града Бањалука Слободан Станаревић рекао је да, ако Влада Српске има слуха да повећава пензије, онда треба да има и град Бањалука.

Он је нагласио да су странке коалиције јединствене када је ријеч о помоћи пензионерима и да неће одустати од реализације исплате по 100 КМ пензионерима.

Предсједник Удружења пензионера града Бањалука Никола Гојковић рекао је да је свака помоћ, па и обећаних 100 КМ добродошла, посебно у овом кризном времену.

"Међутим, од ове помоћи још нема ништа. Обраћао сам се градоначелнику шест пута да ме прими како бисмо разговарали о бројним проблемима пензионера, али је то било безуспјешно и осјећам се понижено и увријеђено", навео је Гојковић и додао да ово удружење има 42.000 чланова.

Конференцији за новинаре присуствовао је и шеф Клуба Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука Невен Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана