Ђајић отворио хуманитарни турнир у малом фудбалу

Срна
Ђајић отворио хуманитарни турнир у малом фудбалу

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић отворио је данас дводневни хуманитарни турнир у малом фудбалу у организацији ове странке, којим се, како је рекао, промовише здрав живот, хуманост и физичка активност.

Ђајић је рекао новинарима да ће се овим спортским догађајем показати да СНСД воли народ и да је народна партија.

Ђајић, који је и амбасадор Даун синдром центра Бањалука, рекао је да је циљ турнира да се помогне Центру у којем је, како је истакао, доста научио и позвао је Бањалучане да се укључе и помогну овај центар.

Према његовим ријечима, није само довољно бити физички способан, већ су најбитније емоције, љубав, срећа и задовољство са малим стварима.

Он је најавио да ће у Бањалуци 7. септембра бити одржан велики спортски хуманитарни спектакл на стадиону “Борац” са 10.000 гледалаца са циљем помоћи овом Центру, на којем ће учествовати великани, легенде и ветерани фудбала Србије.

Директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић рекао је је ова хуманитарна акција захваљујући Ђајићу прилика да лица са Дауновим синдромом покажу раме уз раме са свим људима да су они прво људи, па онда лица са Дауновим синдромом.

Он је рекао новинарима да су средства из ове акције намјењена за велики пројекат осамостаљивање лица са Дауновим синдромом и њихово радно оспособљавање.

Јелић је навео да у Бањалуци има 250 лица са Дауновим синдромом и да је срећа у животу сазнање да вас људи воле онаквим каквим јесте.

Члан Главног одбора СНСД-а Алекса Баруџија, и један од организатора овог турнира, рекао је новинарима да се на турнир пријавило 28 екипа, те да на тај начин желе да помогну тим младим људима.

“Оваквих акција биће све више у будућности”, истакао је Баруџија.

Турнир се одржава у дворишту Основне школе “Милош Црњански” у насељу Петрићевац.

Финале турнира предвиђено је сутра у 20.00 часова, а потом слиједи додјела пехара. Догађају ће присуствовати предсједник странке Милорад Додик и Ђајић, који се уз финалисте обратити медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана