Ђајић: Присуство сједници о ребалансу буџета ако породиље буду исплаћене

ГС
Ђајић: Присуство сједници о ребалансу буџета ако породиље буду исплаћене

БАЊАЛУКА - Одборници СНСД-а и скупштинске већине присуствоваће сједници Скупштине града Бањалука када се буде расправљало о ребалансу овогодишњег буџета, под условом да се у овој години исплати по 500 КМ за све породиље, њих 1.760, рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић.

Ђајић је изразио задовољство што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић обећао да ће испунити захтјев скупштинске већине о овој исплати, али је нагласио да ће инсистирати да се исплате све породиље, а не само оне које су успјеле да предају захтјеве.

Он је данас на ванредној конференцији за новинаре рекао да се СНСД залаже да се помоћ породиљама у граду Бањалука исплати и у наредној години.

"Добробит политике коју водимо већ су осјетили здравствени радници који су добили по 500 КМ, а сада ће осјетити и породиље које ће добити исти износ. То показује нашу истрајност и жељу за уређењем Бањалуке. Наше опредељење је да се након овога окренемо унапређењу и уређењу града", поручио је Ђајић.

Он је рекао да је срећан што ће бити испоштована ранија одлука скупштинске већине о исплати накнада, а истовремено огорчен што је до тога дошло након пријетњи скупштинске већине да ће блокирати рад градске скупштине Бањалука.

Ђајић је рекао да су СНСД и скупштинска већина опредијељени за развој града и да раде у интересу њених грађана.

Он је додао да ће скупштинска већина озбиљно учествовати у расправи и анализи ребаланса овогодишњег буџета и да у том погледу неће бити блокаде градске скупштине.

"Станивуковић сам блокира град и то је нечувено. Крши закон јер није именовао начелнике одјељења. Ми предлажемо да именује вршиоце дужности начелника одјељења са потребним квалификацијама и даћемо подршку томе", навео је Ђајић.

Ђајић је рекао да је град Београд данас уплатио помоћ од три милиона евра за Бањалуку, изражавајући велику захвалност матици Србији, која помаже Републици Српској у свему.

"Не желимо да та средства Станивуковић злоупотријеби, као што је злоупотријебио посјету предсједника Србије Александра Вучића који је на приједлог СНСД-а и коалиционих партнера добио кључ града Бањалуке, а тада је градоначелник покушавао да прислушкује Вучића и направио је срамоту за грађане Бањалуке", истакао је Ђајић.

Он је рекао да та средства треба да буду усмјерена тамо гдје су и намијењена.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана