Ђацима злато за сок од јабуке и корнишоне

Н. Б.
Ђацима злато за сок од јабуке и корнишоне

Бањалука - Пољопривредна школа је награђена златним медаљама за сок од јабуке и корнишоне које су произвели ученици прехрамбеног смјера на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.

Школа је са овим производима аплицирала у групи производа од воћа и поврћа и побиједила у конкуренцији предузећа из региона и Европе. Прије  самог сајма, који ће се одржати од 13. до 19. маја, организатори су оцјењивали пријављене производе и наградили Бањалучане.

Директор школе, Еди Ханеш каже да им оваква признања доста значи.

- Ове медаље показују да вриједимо. Ова је посебна јер су нам је додијелиле озбиљне међународне судије. Награђене производе и још низ других, ученици су произвели у склопу практичне наставе која се изводи у радионици школе под будним оком професора Немање Јелића и Бранислава Савановића. У процесу производње нисмо користили пестициде и потхрањивали смо их природним ђубривом  - рекао је Ханеш.

Додао је да ова школа има озбиљне и едуковане кадрове у производњи и преради пољопривредних производа.

- Доказали смо да идемо раме уз раме са великим фирмама. Наши ученици ће сигурно и постати цијењени стручњаци - истакао је Ханеш.

Пољопривредна у скорој будућности школа спрема низ пројеката. У мају је планирано отварање сиране, а недавно су и опремили собу за одмор ученика који путују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана