Ђаци славили српски језик

Ј. П.
Ђаци славили српски језик

Бањалука - Традиционалном приредбом која је ове године одржана у Банском двору, ученици Основне школе "Иво Андрић", одали су почаст српском језику, поводом обиљежавања дана матерњег језика.

Директор ОШ "Иво Андрић" Жељка Опачић, рекла је да је у приредби одржаној у сриједу увече, учествовало 27 ученика, те да одавање почасти матерњем језику сваке године дижу на виши ниво.

- У овој приредби учествовало је цијело одјељење осмог три, и једна ученица из осмог два. Одушевили су ме с којом озбиљношћу су схватили циљ овог обиљежавања. До сада смо дане матерњег језика обиљежавали у нашој школи, али ове године су ђаци заслужили да се представе пред бројним гостима у Банском двору. Причали су  нам о историји матерњег језика који се развијао кроз вијекове али и презентовали различите дијалекте - рекла је Опачићева.

Наставник српског језика Сања Бабић, казала је да је приредба између осталог била и приказ новог наставног плана и програма.

- То је у суштини био редован час који су ученици извели пред публиком. Феноменално су дочарали дијалекте старословенског језика. Глумили су одломке из неких филмова у којима су се користили ти дијалекти. Ово је један од начина да лакше прихвате проширено и помало тешко градиво - казала је Бабићева.

Ученик Александар Савић, каже да је са задовољством учествовао у овој приредби, којом је одао почаст матерњем језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана