Ђаци ризикују прелазећи преко оштећеног моста у Врбањи

Мирослав Галић
Ђаци ризикују прелазећи преко оштећеног моста у Врбањи

Бањалука - Мост на ријеци Врбањи, у непосредној близини Основне школе "Станко Ракита", преко којег ученици свакодневно прелазе на путу до учионица, у веома је лошем стању и потребна му је хитна санација.

Мјештани Врбање су се овим ријечима обратили редакцији "Гласа Српске", тражећи од надлежних да хитно ријеше овај проблем.

- Стање је алармантно, а не дај боже да се нешто деси, биће касно за јаукање и поправке. Зато указујемо на оштећење моста и приступног пута до њега, на споју улица Цариградске и Богдана М. Крајишника. Тако је већ двије године, од оних великих поплава. Од тада је ризичан прелазак преко њега и за пјешаке и за аутомобиле - каже становник Врбање Дарко Шатара.

Према његовим ријечима, мост је био трошан и прије поплава, а оне су га додатно погоршале.

- Због неријешених имовинских односа на приступном путу је велика непрегледна окука. Ту се дешавају саобраћајне несреће. Крајње је вријеме да овај проблем буде ријешен - казао је Шатара.

Директор Основне школе "Станко Ракита" Миленко Дујаковић каже да су школа и Савјет родитеља забринути за безбједност ђака који се крећу овим мостом и улицама уз њега.

- Упућивали смо дописе Мјесној заједници и Градској управи да ови проблеми буду што прије ријешени. Плашимо се за животе наших најмлађих. Поплаве из 2014. године оштетиле су асфалт на улицама код моста, сузиле их и заиста није безбједно кретати се њима када пролазе аутомобили. Мост је у очајном стању, а покварена расвјета на њему је додатни проблем - рекао је Дујаковић.

Предсједник Савјета МЗ Врбања Богдан Марјановић каже да је поправка моста приоритет још од 2014. године.

- Сваке године тражимо да се у буџету града предвиде средства за то. Сваки пут од града добијемо исти одговор - нема новца! Прије неколико дана упутили смо нови допис, јер је стање неиздрживо и наставићемо то да чинимо, све док наши захтјеви не буду испуњени - рекао је Марјановић.

Из Одјељења за стамбене, комуналне и послове саобраћаја одговорили су да ове године у буџету града нису предвиђена средства за санацију овог моста и приступних саобраћајница.

Одржавање

У Одјељењу за комуналне, стамбене и послове саобраћаја рекли су да су у овој години уговорени радови на одржавању Градског моста, надвожњака у Зеленгорској улици, на пасарели у улици Раде Кондића, као и изградња пропуста у улицама Поткозарска, Саничка, Понирска и Тешана Подруговића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана