Ђаци Пољопривредне школе СЦ Gaudeamus прославили матурско вече ФОТО

Сања Амиџић
Ђаци Пољопривредне школе СЦ Gaudeamus прославили матурско вече ФОТО

Бањалука - Завршетак средње школе је први положен животни испит. Од сада смо одрасли људи коју су способни да самостално креирају властиту будућност.

Поручили су ово матураната Пољопривредне школе и Средњошколског центра "Гаудеамус" који су у четвртак вече прославили крај средњошколског образовања.

Неколико стотина младића и дјевојака у свечаним тоалетама и елегантним одијелима продефиловало је главном улицом од Трга Крајине до хотела "Босна" гдје су славље наставили дубоко у ноћ.

Ветеринарски техничар Гордан Радић увијек ће се радо сјећати периода средње школе јер је то најљепше животно доба али и одскочна даска за даље напредовање.

- Средњошколске дане памтићу по добром друштву, професорима и стицању нових знања. То је доба када је човјек млад и стасава за озбиљан живот тако да му је тада све ново и занимљиво - казао је Радић.

Додао је да ће са тројицом пријатеља из средње школе  уписати Ветеринарски факултет у Новом Саду.

Прехрамбени техничар Биљана Томић није скривала да јој је жао што се растаје од својих школских другара.

- У разреду сам стекла више истинских пријатеља и тужна сам што убудуће нећу моћи да са њима проводим вријеме. То су били лијепи дани којих ћу се увијек радо сјећати - испричала је Томић.

Матурант Средњошколског центра "Гаудеамус" Милош Поповић каже да завршетком средње школе започиње ново животно раздобље са много више обавеза и циљева.

- Срећан сам због завршетка средње школе. Овим али и стеченим пунољетством постајемо одрасли људи који су спремни да одговарају за себе и властиту будућност - рекао је Поповић.

Сличног мишљења је и његов школски колега Младен Илић који каже да му је сада приоритет да упише Правни факултет у Бањалуци.

- Средња школа је завршена а са њом и једно лијепо животно доба. Из тог периода носим много знања, позитивног животног искуства и добра пријатељства - казао је Илић.

Матура

Младост Бањалуке већ три недјеље дефилује градом. Остала је још једна свечаност па да буде стављена тачка на овогодишњу прославу матура средњих школа. Тако ће у четвртак, 4. јуна матуру прославити ученици Средњошколског центра "Љубиша Младеновић" .

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана