Ђаци безбједни на путу до учионице

И. П.
Ђаци безбједни на путу до учионице

Бањалука - Безбједност ђака, који ће од сутра поново у школске клупе, подигнута је на највиши ниво, а у ту сврху обављена је контрола вертикалне саобраћајне сигнализације у зонама око школа на градском и приградском подручју, рекли су у Градској управи.

- Обновљена је и видно обиљежена хоризонтална саобраћајна сигнализација, а замијењени су и дотрајали лежећи полицајци - рекли су у Градској управи.

Додали су да је у току постављање тренспарената изнад коловоза који упозоравају возаче да је почела школска година, док ће превентивна медијска кампања под називом "Возачи! Опрез" почети данас.

- У оквиру кампање саобраћајна полиција ће, у присуству дјеце, контролисати учеснике у саобраћају. Заустављаће возило и уколико је возач везан безбједносним појасом и није разговарао путем мобилног телефона, ученик ће му дати зелени балон са "веселим смијешком" или, у супротном, ако није везан и ако је користио телефон током вожње, добиће црвени балон са "тужним смијешком" - казали су у Градској управи.

Истакли су да ће град организовати подјелу промотивног материјала, мајица и беџева.

- Саобраћајна инспекција ће контролисати техничку исправност аутобуса којима се обавља ванлинијски уговорени превоз ђака - рекли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана