Десет лица завршило обуку 2D и 3D моделовање

Srna
Десет лица завршило обуку 2D и 3D моделовање

БАЊАЛУКА - Обуку за два де и три де моделовање и рад са три де штампачем и ЦНЦ машином успјешно је прошло 10 лица са инвалидитетом, саопштено је из Удружења дистрофичара регије Бањалука. Обуку је организовало Удружење дистрофичара регије Бањалука у оквиру пројекта "Хоћу, могу и знам да радим", који је трајао од октобра прошле до јула ове године.

У оквиру пројекта је набављен и три де штампач, који ће полазници моћи да користе и послије реализације пројекта, а Удружење дистрофичара већ посједује ЦНЦ машину, која ће бити доступна свим полазницима.

"Желимо економски и социјално оснажити лица са инвалидитетом и њихове породице, да доприносе развоју заједице и друштва и постану активни чланови заједице, живе од властитог рада и повећају степен самосталности", саопштено је из Удружења дистрофичара.

Пројекат "Хоћу, могу и знам да радим" подржан је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, који финансира ЕУ, а спроводи Развојни програм УН у сарадњи са Градском управом Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана