Делинквенти кршили закон у 184 случаја

Ј. П.
Делинквенти кршили закон у 184 случаја

Бањалука - На подручју града евидентирана су 104 малољетна преступника који су починили 184 прекршаја. У односу на укупан број малољетничке популације, број преступника у граду није велики.

То су резултати истраживања Центра за социјални рад које је рађено у периоду од 1. јануара 2014. до 27. августа 2015. године. Скупштина града усвојила је недавно акциони план превенције малољетничког преступништва и примјене алтернативних мјера за период од 2015. до 2017. године.

- План представља прву фазу реализације пројекта "Правда за свако дијете" који је покренуо UNICEF. Основни циљеви јесу јачање система превенције малољетничког преступништва, као и стварање услова за примјену алтернативних мјера при поступању са дјецом која су у сукобу са законом. На тај начин би се та дјеца рехабилитовала и реинтегрисала у друштво - казали су у Градској управи.

Од 2011. године у граду дјелује дневни центар за малољетнике.

- Бројним и разноврсним активностима настоји се обогатити квалитет живота малољетника, да им се пружи адекватна брига, подршка и помоћ с циљем рјешавања проблема које имају. Најважнија поља дјеловања дневног центра су превенција криминалних активности, подржавање услуга за живот у заједници те спречавање поновног вршења кривичних дјела - закључили су у Градској управи.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана