Цврчак коначно примио 50 малишана

Јасмина Перишић
Цврчак коначно примио 50 малишана

Бањалука - Вртић "Цврчак" од јуче је нови кутак за 50 малишана предшколског узраста. Послије годину од завршетка обнове, овај објекат у Крфској улици у насељу Обилићево је коначно у потпуности опремљен па је почео са радом.

На отварање "Цврчка" дуго се чекало јер није било средстава за набавку намјештаја.

Директор Центра за предшколско образовање и васпитање Наташа Радуловић рекла је да је у опремање "Цврчка" уложено 50.000 КМ и да је то 22. обданиште у оквиру овог центра.

- Срећна сам што су дјеца добила нови објекат. Вртић се простире на 210 квадратних метара и примио је двије групе малишана. У једној групи су јаслице, у које спадају малишани до три године, а у другој, мјешовитој групи су дјеца од три до пет година. Било је мало плача док се не навикну једни на друге и на тете које ће их чувати, али већ за који дан све ће доћи на своје - рекла је Радуловићева.

Она је најавила да ће од 1. новембра са радом кренути и вртић "Срна", који се налази у насељу Старчевица у простору бившег ресторана "Огњиште".

- У тај вртић ћемо такође смјестити 50 малишана у исте двије групе као и у "Цврчку". На тај начин ћемо растеретити родитеље из овог насеља који већ двије године чекају на отварање "Срне" - казала је Радуловићева и додала да је списак дјеце која чекају на овај вртић попуњен.

Васпитачица у вртићу "Цврчак" Татјана Михајловић каже да дјеца имају сјајне услове.

- Први радни дан је увијек најтежи за дјецу. Она се привикавају на нову средину, другаре и васпитаче, али све се то убрзо превазиђе и дјеца се уклопе. Презадовољни смо што смо добили нов објекат, у којем раде четири васпитача у двије смјене и спремачица - рекла је Михајловићева.

Вртић "Цврчак" радиће радним данима у термину од шест до 17 часова.

Четворогодишња Драгана, којој је јуче био први дан у вртићу, казала је да јој је лијепо са новим другарима.

- Играмо се и цртамо. Лијепо ми је у вртићу и имамо пуно играчака и другара - рекла је ова дјевојчица.

Лазарево

Наташа Радуловић рекла је да ће послије вртића "Цврчак" у Обилићеву и "Срна" на Старчевици ускоро на ред доћи и отварање вртића у насељу Лазарево.

- Циљ нам је да наредне године отворимо и тај објекат. На тај начин ћемо знатно смањити број малишана који чекају мјесто у вртићу - казала је Радуловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана