Цвијановићева и Ђајић присуствовали туцијади на Паприковцу

Срна
Цвијановићева и Ђајић присуствовали туцијади на Паприковцу

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић и предсједник Градског одбора странке у Бањалуци Владо Ђајић присуствовали су туцијади у насељу Паприковац, коју је поводом највећег хришћанског празника организовао Градски одбор СНСД-а.

Цвијановићева је изразила задовољство што је имала прилику да учествује у дијелу ове манифестације, те истакла да је ово добра активност која се реализује у свим мјесним одборима странке широм Бањалуке.

“Оно што ме весели јесте чињеница да смо имали прилику да овдје, али и на другим мјестима, разговарамо са нашим мјештанима. Када је ријеч о Паприковцу, неколико питања тишти ово насеље и радићемо на томе да нека ријешимо”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, потребно је да се у овом насељу обезбиједи вртић, али и школа.

“Видјећемо што каже Министарство просвјете и културе који је то број дјеце, које су то потребе, да ли је у питању школа само за нижа одјељења или комплетна основна школа”, навела је Цвијановићева.

Она је рекла да је манифестација ограничена бројем људи, јер је посебно важно поштовати епидемиолошке мјере.

“Зато је добро што смо све ово данас организовали на отвореном простору. Дан је лијеп, велики је празник и ово је један од начина да ми допринесемо љепоти тог празника”, поручила је потпредсједник СНСД-а.

Ђајић је истакао је да је с циљем очувања традиције и обичаја, Градски одбор СНСД-а у свим мјесним и рејонским одборима организовао такмичење чланова партије у туцијади.

“Наградни фонд је 10.000 КМ, а већина средстава биће донирана у хуманитарне сврхе”, нагласио је Ђајић.

Он је додао да ће највећи дио средстава Градски одбор СНСД-а донирати породици недавно преминуле породиље у Бањалуци, иза које је остала тек рођена беба и једно мало старије дијете.

“Већ смо договорили са њеним мужем да ће већи дио новца бити упућен управо њима. Обезбиједићемо помоћ још неким угроженим породицама, а дио ће наравно добити и побједници у туцијади”, рекао је Ђајић.

Он је додао да је одзив данашњој манифестацији био добар.

“Поштовали смо епидемиолошке мјере и нисмо хтјели да окупљамо превише људи на једном мјесту. Било је доста дјеце, која су се радовала и ово је добра порука да треба да се поштујемо, уважавамо и правимо добар амбијент у Бањалуци и Републици Српској”, рекао је Ђајић.

Ђајић је најавио да ће сутра у Главном одбору странке у Бањалуци бити организовано финале у туцијади, којем би требало да присуствује и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана