Цвијановић: Подршка републичких институција локалним пројектима

Срна
Цвијановић: Подршка републичких институција локалним пројектима

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор бањалучког "Водовода" Зоран Поповић данас су свечано пустили у рад нови водовод за насеље Радосавска, а дужина цјевовода већа је од девет километара.

Цвијановићева је, након пуштања у рад, рекла новинарима да ће овакви и слични пројекти у локалним заједницама увијек имати подршку републичких институција.

Она је изразила захвалност градоначелнику Бањалуке и његовом тиму, који већ неколико година предано раде на реализацији нових пројеката, укључујући и овај који се односи на стабилно водоснабдијевање и којим се стварају бољи услови за живот грађана на овом подручју.

Цвијановићева је изразила задовољство што је као предсједник Владе Републике Српске у бившем мандату била на услузи свим напорима локалних власти.

Предсједник Српске је задовољна и чињеницом да је градоначелник Бањалуке, у складу са својим ранијим обећањима, успио да оконча овај пројекат упркос свим изазовима које је донио вирус корона.

"Наставићемо да радимо на рјешавању и других инфраструктурних и комуналних пројеката", поручила је Цвијановићева.

Радојичић је нагласио да је данас у бањалучко насеље Радосавска стигла вода са "Црног врела", са више од девет километара водовода од Ђурића главице.

Он је навео да ће се на овом подручју и даље радити на изградњи секундарне водоводне мреже, дужине веће од шест километара.

"Ово је велика инвестиција јер ће око 150 домаћинстава, када се заврше и секундарна и примарна водоводна мрежа, добити воду, а укупна вриједност овог пројекта је већа од 1,3 милиона КМ", рекао је Радојичић.

Радојичић је додао да се на овом подручју наставља пројекат "Вода два" и "Вода три".

"Предстоји нам још један прикључак на засеок Благојевићи и други дио насеља Славићка. Кроз пројекат жВода једанж, жВода дваж и жВода триж читава ова регија биће уредно снабдијевена водом", истакао је Радојичић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана