Чланови породице Вукадиновић незадовољни односом Градске управе: Мирним протестом желе да заштите своју имовину

Јелена Танацковић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Породица Вукадиновић, чије се двориште мјесецима налази под лупом Градске управе, најавила је за четвртак протесно окупљање због рјешења које су добили од комуналне полиције, а у којем им је наложено да уклоне возила и ствари са свог имања.

На протесту који су заказали у десет часова у дворишту на Булевару Степе Степановића, у близини Ребровачке цркве, окупиће се пријатељи и комшије породице Вукадиновић, који желе да укажу да је недопустиво да било ко, па и представници Градске управе, наређују шта ће ова породица да ради са својом имовином. Имање је власништво Силване Вукадиновић, а њен зет Дражен Грбић каже за “Глас Српске” да проблем желе да ријеше мирним окупљањем и разговором, а не свађом.

- Ми немамо гдје, немамо друге земље и могућности да се иселимо. Позвали смо и градоначелника Драшка Станивуковића да дође са комуналном полицијом да видимо заједно шта ћемо - рекао је Грбић.

Појаснио је да је за Градску управу спорно што је у дворишту паркирано неколико камиона и приколица, али је додао да се та возила на имању налазе сваке зиме, већ дуги низ година. Казао је да је проблем ескалирао када је почело прољећно уређење града.

- Тада је комунална полиција дошла у двориште и одвезла приколицу, која је наша приватна својина. Дошли су без икаквог папира, они су једноставно кренули да каче наше приколице и возила, без икаквог питања, нису ни позвонили у кућу да обавијесте. Само су рекли да ово ружи источни транзит, а на имање су ушли на каубојски начин - присјетио се Грбић.

Други зет, Зоран Милојковић, казао је да су до сада урадили све што им је било наложено, те да им једино преостаје да туже град.

- Све што је било речено ми смо урадили. Оградили смо двориште церадом, али ни то није довољно. Као да неко хоће да нас истјера одавде, али не разумијем зашто. Разумио бих да је у дворишту неуредно или да се налазе животиње, али то није случај. Имамо регистроване приколице, на које плаћамо порез држави и не дугујемо ни марку - рекао је Милојковић.

Како су казали, жао им је што се у свом граду осјећају као да некоме сметају.

- Један дан ће уклонити приколицу, други дан кућу… Изгледа да је овдје нешто друго проблем. За све цијена постоји. Уколико то желе ми ћемо се иселити, али тражимо да нам као људи кажу у чему је проблем - кажу Грбић и Милојковић.

Градоначелник је раније рекао да је град од породице Вукадиновић тражио да упристоји двориште.

- Рекли су да могу за мјесец да нешто коригују, па смо дали два мјесеца, а сад ће доћи на три. И моја кућа је на транзиту, али имам ли право да поставим 60 камиона, да ставим цераде и најлоне, да ли је то лијепо према граду? - рекао је Станивуковић.

Парцеле

Дражен Грбић је рекао да је град понудио парцеле на које би могли да премјесте камионе и опрему, те да их одатле могу користити.

- Они су нудили парцеле, али нисмо то прихватили јер су ово вриједне ствари које онда неће нико моћи да чува. Цијели живот улажемо у ове ствари, па не можемо да дозволимо да не буду обезбијеђене и под видео-надзором, а на тим парцелама нико не би могао да гарантује за њих - рекао је Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана