Цивилна заштита: Упозорење због обилних падавина

Срна
Цивилна заштита: Упозорење због обилних падавина

БАЊАЛУКА - Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите упозорили су грађане да су до краја дана могуће обилне падавине и позвали их да предузму заштитне мјере.

У градској цивилној заштити су навели да је на територији града Бањалука јутрос пало 13 литара кише по метру квадратном, те се до краја дана могу очекивати исте или веће количине падавина.

"Упозоравамо грађане на опрез и предузимање мјера с циљем самозаштите", наводе из цивилне заштите.

Републички хидрометеоролошки завод за данас је издао наранџасто упозорење за подручје Бањалуке због јачих грмљавинских процеса, појаве града те веће количина падавина.

"У току дана очекује се честа појава кише, пљускова и локалних грмљавина. Према подневу и поподне биће све више облака, уз кишу и пљускове. Прво ће се зона јаче нестабилности формирати изнад западних и југозападних предјела те на југу, гдје може бити и локалних непогода, праћених градом, јаким олујним вјетром и обилнијим падавинама од 30 до 40 литара по метру квадратном, локално и више", саопштено је из Републичког хидрометеоролошког.

Према вечери, како се наводи, облаци нестабилности од централног појаса премјештају на сјевер гдје ће дати јаке грмљавинске процесе, локално обилне падавине и олујни вјетар

Mатични уред
Mатични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана