Цивилна заштита Бањалуке добила појачање, успјешно завршен пројекат усавршавања резервног састава

А. С.
Цивилна заштита Бањалуке добила појачање, успјешно завршен пројекат усавршавања резервног састава

Чланови Ронилачког клуба Делфин који су у резервном саставу цивилне заштите успјешно су завршили обуку ,,ДАН ПРОВАЈДЕР,, за пружање прве помоћи угроженим лицима у кризним ситуацијама током елементарних непогода. Обука је трајала два дана.

Припадници РК Делфин за безбједност и спасавање на води и под водом вриједно раде на стицању нових знања из различитих области спасавања и заштите људских живота за потребе ванредних ситуација, рекао је Игор Гајић током додјеле медјународних сертификата за полазнике који су успјешно завршили курс.

„Овај курс специфичан је по томе што се полазници уче како да реагују у кризним ситуацијама када је помоћ најпотребнија, што нам је и основни циљ и посао. Све обуке су радјене по стандардима најјачих ронилачких асоцијација “ рекао је Гајић.

Посљедњи догадјаји везани за поплаве у претходном периоду показали су колика је важност и улога спасилаца у кризним ситуацијама. Она мјеста и градови који су имали добро организовану Цивилну заштиту и спасиоце, лакше и дјелотворније су се носили са проблемима и посљедицама поплава, рекао је шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

„Част ми је што присуствујем додјели сертификата полазницима који су успјешно завршили обуку. Овом приликом захваљујем се члановима ,,РК Делфин,, који су се добровољно прикључили резервном саставу Цивилне заштите” рекао је Ћућун.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић, похвалио је рад РК Делфин те се у име града још једном захвалио спортском колективу који је медју првима ставио своје капацитете у службу спасавања угрожених градјана током катастрофалних поплава 2014. године.

„Мислим да је урадјена једна неправда према ,,РК Делфин,,  што нису добили једно заслужено признање 2014. године јер су се медју првима одазвали да помогну угроженима на територији Српске када је било најпотребније током катастрофалних поплава.  Овом приликом желим да им се захвалим на себичном давању као и да похвалим њихов досадашњи рад” рекао је Талић. 

Поред обуке из прве помоћи у кризним ситуацијама, чланови РК Делфин прошли су обуку за старије рониоце те четири инструкторска курса из области војно полицијског роњења, роњење са лицима са инвалиднитетом те са дјецом са потешкоћама у развоју. Осим по хуманости, РК Делфин препознат је и као спортски колектив који обогаћује спортску и туристичку понуду града Бањалука те је уврштен у редовно финансирање од стране Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана