Чесма: Приоритет мост код Витаминке

Данијела Стоканић
Чесма: Приоритет мост код Витаминке

Бањалука - На јучерашњем збору грађана Мјесне заједнице Чесма одлучено је да је приоритет тог насеља изградња моста преко ријеке Врбас код "Витаминке".

Како су рекли, то им је директна веза са градом, за разлику од моста код "Инцела" преко ријеке Врбање. Мост код "Витаминке" уништен је у мајским поплавама, док је мост код "Инцела" претрпио знатна оштећена.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић рекао је да је град спреман да изгради мост на ријеци Врбањи, који кошта два милиона, док за изградњу моста преко ријеке Врбас треба издвојити и до десет милиона марака.

- Мост на ријеци Врбас је једино право рјешење за мјештане. Донијели смо одлуку да се средства од изградње моста код "Инцела" преусмјере на мост код "Витаминке", те упути на Скупштину града - рекао је Маличевић. Додао је да ће се за 60 дана знати да ли ће град испоштовати вољу грађана.

- Знамо да постоје услови и пројекти како би се изградио мост на Врбасу. Није нам јасно зашто се они не поштују и зашто се сада праве нови пројекти - рекао је независни члан Савјета мјесне заједнице Чесма Горан Арбутина.

Према ријечима начелника Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зорана Новаковића, кад је у питању то насеље, приоритет је изградња насипа и регулација ријеке Врбас и Врбања.

- Мјештани најприје морају заштити своја богатства од ријека. Кад су мостови у питању, приоритет су оба - рекао је Новаковић и додао да ће се најприје изградити онај мост за који се прикупи новац.

- Мост код "Инцела" је у надлежности града, док је онај код "Витаминке" у надлежности Владе РС, тако да град у овом случају може само да помогне у обезбјеђивању пројекта и рјешавања имовинских односа - нагласио је Новаковић.

Тамара Зекоња каже да је пријеко потребан моста преко ријеке Врбас, првенствено због градског превоза.

- Чим је хладно или киша становници на градски превоз чекају и по сат времена - рекла је Зекоња.

Горана Гроздић каже да се поред изградње оба моста, приоритет и санација насипа и канализационог чвора.

- Наша домаћинства су два пута, у овој години, била поплављена. Мостове могу да бирају они који нису били у нашој кожи, којима је вода по неколико метара ушла у куће - рекла је Гроздићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана