Реконструкција раскрснице у Драгочају: Слиједи избор извођача радова

М. С.
Реконструкција раскрснице у Драгочају: Слиједи избор извођача радова

БАЊАЛУКА - Реконструкција раскрснице на магистралном путу према Приједору, одвајање за Драгочај и Рамиће, требало би да почне након избора извођача радова, а овим пројектом биће ријешен дугогодишњи проблем безбједности саобраћаја у овом насељу.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Драгочај Славенко Тадић казао је да је тешко прецизирати када се може очекивати почетак радова, јер се мора испунити више услова како би почела реконструкција ове раскрснице.

- Извођач још није изабран јер је један понуђач поднио жалбу, а Закон о јавним набавкама је такав да та процедура може дуго трајати - рекао је Тадић.

Додао је да су жалбе грађана на безбједност ове раскрснице константне, јер се догодило много саобраћајних несрећа на овом путу.

- Ријеч је о веома прометној раскрсници на којој се годинама дешавају саобраћајне несреће. У посљедњих неколико мјесеци такође се десило неколико незгода, на сву срећу, без смртног исхода - каже Тадић.

У близини је пјешачки прелаз и аутобуско стајалиште, који ће према предложеном рјешењу бити измјештени, а биће урађена и нивелација прикључних саобраћајница на магистрални пут.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана