Чавка демантује Станивуковића: Нема ништа спорно, плаћан је бенд који је наступао

Н.Р.
Чавка демантује Станивуковића: Нема ништа спорно, плаћан је бенд који је наступао

БАЊАЛУКА - Помоћник министра трговине и туризма РС Драгана Чавка (раније Ристић) демантовала је оптужбе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је од Јавног предузећа "Аквана" узимала хонорар.

-Била сам у браку са Сашом Ристићем, који је шеф "Чича Глиша бенда" и када он или неко из бенда није био у прилици да потпише уговор за зарађени хонорар, јер су радили на неким другим мјестима, то сам ја чинила јер је била таква пракса. Ја од тога нисам зарадила ни марке, осим онога што је мој тадашњи муж добио од зарађеног хонорара.  Када смо бивши супруг и ја били одсутни моја мајка је умјесто нас потписивала уговор – нагласиле је Чавка.

Додала је да то што је градоначелник рекао нема никАквог смисла и да се не ради ни о никаквим малверзацијама или преварама.

- Градоначелник се бави споредним пословима. Боље би му било да се бави конкретним стварима и унапређује град, а не да копа по нечему што нема никаквог смисла – нагласила је Чавка.

Додала је да су плаћени наступи за новогодишње, осмомартовске и сличне забаве, као и забаве за предузећа.

- То није био износ за један наступ већ за више наступа у "Аквани". То се десило само неколико пута, и не видим шта је ту спорно.Мислим и да то није "Аквана" плаћала него да је ишло преко "Акване"  и плаћали су корисници њихових услуга – истакла је Чавка.

Станивуковић је  данас рекао да  предузеће "Аквана" дало за кетеринг четири милиона КМ, те да су новац за пјевање узимали они који нису пјевачи.

- У Угоститељском објекту "Акване"' која је дужна 10 милиона КМ пјевали су и узимали новац они који нису уопште у регистру естрадних умјетника. Једна од њих, која је за такозвано пјевање добила 17.000 КМ, је Драгана Ристић, помоћник министра за туризам и угоститељство у Влади Српске. Њена мајка Јевросима је такође узела 10.000 КМ за пјевање, а није пјевала. Тражићемо одговорност -  истакао је Станивуковић, градоначелник Бањалуке, на представљању другог извјештаја такозваног Тима за ревизију.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана