Бројне олакшице и новитети за суфинансирање вантјелесне оплодње

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Градска управа Бањалука објавила је јавни конкурс за додјелу једнократне новчане помоћи за суфинансирање трошкова једног поступка вантјелесне оплодње брачним паровима за шта ће из градског буџета бити издвојено 95.000 КМ.

Конкурс је отворен наредних 90 дана, а појединачни износ који ће бити додијељен је 4.000 КМ.

Из Градске управе су навели да су повећана средства како би се пружила већа подршка паровима, а донесен је и нови Правилник о додјели средстава за подршку пронаталитетној политици којим је рок за пријаве на конкурс продужен на 90 дана.

Новим Правилником повећана је и старосна граница за жене, па тако право на пријаву од сада имају жене до 45 година, а то је раније било до 42 године, прецизирали су из Одјељења за друштвене дјелатности.

Према условима конкурса, могу се пријавити жене које су искористиле право на три поступка биомедицински потпомогнуте оплодње на терет средстава Фонда здравственог осигурања Републике Српске, док жена прималац репродуктивних ткива и/или ћелија и ембриона у хетерологној вантјелесној оплодњи може остварити једнократну новчану помоћ без обзира на број обављених поступака БМПО на терет средстава Фонда.

Услов је да један од супружника има пребивалиште на подручју града Бањалука у непрекидном трајању од четири године и дуже, те да раније нису остварили право на додјелу једнократне новчане помоћи од града.

Пријаве са потребном документацијом достављају се Одјељењу за друштвене дјелатности посредством Пријемне канцеларије Градске управе број 14, у затвореној коверти, са назнаком "Јавни конкурс за додјелу једнократне новчане помоћи за суфинансирање трошкова једног поступка биомедицински потпомогнуте оплодње". Пријаве су могу доставити и поштом - препоручено

Из Градске управе наводе да се све информације могу добити код самосталног стручног сарадника - координатора за здравство позивом на телефонски број 051/244-444, локал 716, или директно - у канцеларији број 24.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана