Бројач у Борику дневно биљежи око 150 бициклиста

Г.С.
Бројач у Борику дневно биљежи око 150 бициклиста

БАЊАЛУКА - Од постављања бројача за бицикле половином прошлог мјесеца, на локацији у насељу Борик дневно је забиљежено око 150 бициклиста.

Осим на овој локацији, постоје бројачи у улицама Стевана Булајића и Мајке Југовића, те један мобилни бројач који ће према процјенама бити премјештан на различите градске локације.

- Добијени подаци представљају добру основу за планирање и развој бициклистичког саобраћаја, те ће управо бити и искориштени у процесима планирања и доношења одлука у вези са унапређењем бициклистичког саобраћаја у граду - казали су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Осим тога, бројачи бицикала имају и афирмативну функцију када је ријеч о кориштењу бицикла као начина превоза, јер омогућавају бољу видљивост бициклиста у саобраћају и друштву уопште и на тај начин доприносе повећању процента учешћа бициклиста у саобраћају.

- Градска администрација већ је направила значајне помаке када је у питању унапређење бициклистичке инфраструктуре, а и у наредном периоду радиће се на изградњи стаза, а све с циљем веће употребе бицикла као превозног средства - кажу из одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана