Босанчић: Позивам градоначелника да спријечи поскупљење приватних вртића

Ј.К.
Босанчић: Позивам градоначелника да спријечи поскупљење приватних вртића

БАЊАЛУКА - Позивам градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да се што прије састане са власницима приватних вртића и да их спријечи у њиховој намјери да дигну цијене вртића.

Поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић. Он је подсјетио да су поједини вртићи ових дана дигли цијену и до 40 марака.

- Разумијем забринутост многих родитеља због поскупљења вртића. Цијене вртића у нашем граду постале су превисоке и  то ствара додатни финансијски терет за многе породице. Мора се под хитно реаговати забранити власницима да  подижу цијене – истакао је Босанчић.

Каже да је посебан проблем то што не постоји довољно градских вртића и да је више од 1.200 малишана овај пут остало без градског вртића, те су родитељи били приморани да их упишу у приватне.

- Град даје субвенције родитељима, али оне очито више неће бити довољне. Мора се што прије направити социјална карта грађана и да се на основу ње дају подстицаји родитељима. Не могу исти подстицај добијати родитељи који раде за минималне плате и они који зарађују по неколико хиљада – истиче Босанчић.

Као једно од рјешења овог проблема, Босанчић види и у градњи нових градских вртића.

- То је прва ствар коју Градска управа мора подузети. Треба наћи градске просторе и преуредити их и отворити нове вртиће. Један такав простор има напримјер у Основој школи Милан Ракић у Новоселији. Ту би се могао отворити велики градски вртић и тако олакшати ионако тежак живот наших суграђана – појаснио је Босанчић и додао да је сигуран да таквих простора има још у Бањалуци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Фајронт у пет
Фајронт у пет
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана