Босанчић: Изједначити субвенције за јавне и приватне вртиће

Срна
Босанчић: Изједначити субвенције за јавне и приватне вртиће

БАЊАЛУКА- Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић подржао је иницијативу родитеља чија дјеца похађају приватне вртиће да се изједначе субвенције са јавним вртићима и заустави дискриминација како би сва дјеца имала исте услове.

Босанчић је нагласио да су већ неколико пута од руководства Бањалуке тражили да донесу сличну одлуку и указао да субвенција од 60 КМ готово да више ништа не значи за родитеље чија дјеца иду у приватне вртиће, јер су они драстично поскупјели у посљедње вријеме.

"Родитељи не уписују дјецу у приватне вртиће зато што имају вишка новца, већ зато што готово да не постоји шанса да добију мјесто у градском", појаснио је Босанчић.

Он сматра да због тога Градска управа, предвођена градоначелником Драшком Станивуковићем, што хитније мора донијети мјере које ће олакшати живот родитеља чија дјеца похађају приватне вртиће, саопштено је из бањалучког одбора ДЕМОС-а.

"Прва ствар је да што прије почне изградња нових градских вртића и проширење постојећих. Друго што би дало резултате јесте израда социјалне карте родитеља чија дјеца похађају приватне вртиће. Није у реду да родитељи који мјесечно зарађују неколико хиљада КМ имају исту субвенцију као и они који зарађују минималну плату", истакао је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана