Босанчић: Изједначити цијене градских и приватних вртића

Срна
Босанчић: Изједначити цијене градских и приватних вртића

БАЊАЛУКА - Повећање субвенција за родитеље чија дјеца иду у приватне вртиће је исправна ствар, али представља тек први корак у томе да се изједначе цијене градских и приватних вртића у Бањалуци, поручио је предсједник Градског одбора ДЕМОС Боран Босанчић, истакавши да је ова странка прва дигла глас против нереалних цијени приватних вртића.

"Ова мјера представља значајан корак ка стварању праведнијег и приступачнијег система предшколског образовања, али желимо нагласити да то још увијек није довољно. Позивамо Градску управу да што прије донесу нове одлуке како би се изједначиле цијене градских и приватних вртића", навео је Босанчић у саопштењу.

Он је истакао да је ово начин да се родитељима олакша и овако тешка финансијска ситуација.

"Такође, инсистирамо на увођењу регулатива које ће спријечити приватне вртиће да дивљају са цијенама и да их без икаквог основа повећавају", рекао је Босанчић.

Он је навео да су управо ова два корака кључна да би се малишанима и родитељима олакшао живот.

Босанчић је подсјетио да они већ мјесецима предлажу да се овај проблем што прије мора ријешити, као и да су предложили и неколико објеката који су у власништву града а у којима би се у кратком року могли направити вртићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана