Боран Босанчић једини одборник ДНС-а у Скупштини града: Балабан се питао, партија није власништво појединаца

Глас Српске
Боран Босанчић једини одборник ДНС-а у Скупштини града: Балабан се питао, партија није власништво појединаца

Бањалука - Будимир Балабан је био неко ко се о свему или питао или одлучивао код кадровских рјешења када је у питању ДНС и нису тачне оптужбе да је партија у Бањалуци "у власништву пар људи окружених све већим бројем поданика и полтрона".

Рекао је то јуче једини преостали одборник ДНС-а у градском парламенту Боран Босанчић, коментаришући разлоге које су Балабан, Ненад Шибаревић и Стојан Вукајловић навели за напуштање те партије.

Од четири одборника Босанчић је остао једини вјеран ДНС-у.

- Нисам могао да разумијем ко су ти полтрони или моћници, с обзиром на то да је Балабан био укључен у све одлуке када је у питању ДНС на нивоу града - рекао је Босанчић.

Истакао је да је странка заинтересована да ојача редове у Скупштина града другим одборницима.

- Било је контаката са појединим одборницима, али ништа конкретно није договорено. И даље ћемо разговарати са свима који су спремни да прихвате политику и идеје ДНС-а - казао је Босанчић, али није желио да прецизира с којим одборницима преговарају.

Претходних дана се спекулисало да су контакти успостављени са бившим чланом НДП-а Драганом Талићем и са независним одборником Зораном Талићем, који важи за најозбиљнијег кандидата за новог предсједника Скупштине града. Казао је да још нису разговарали са градоначелником Игором Радојичићем о томе колико би смањење броја одборника ДНС-а утицало на удио ове странке у власти.

Балабан је најавио да ће данас у 11 часова на прес-конференцији у Музичком павиљону "Стакленац" бити представљен нови Клуб одборника у Скупштини. Ненад Шибаревић тврди да ће се клубу осим њега, Балабана и Вукајловића те независног одборника Миленка Јаћимовића придружити два или три одборника која није желио да именује.

Балабан је јуче на свом "Фејсбук" профилу објавио да интереси грађана и привредника, академске заједнице, културних и спортских радника... појављују се само у вријеме избора. Одмах након тога нестају са политичке и јавне сцене, јер нема ко да их заступа и да ради на њиховом остваривању.
- Ове ствари се не могу промијенити и поправити. Од оних који су, као остварене и слободне личности, спремни да служе грађанима и јавном интересу. Од те првобитне "мрвице" временом се ствара критична маса способна да преокрене ствари ка правом смјеру - став је Балабана.

Састанак и дружење

Састанак владајуће коалиције СНСД-а, ДНС-а, СП-а, УС-а и одборника националних мањина, који је заказан за данас у девет часова, даће одговор ко ће бити нови предсједник Скупштине града. Засад као први пик фигурира бивши одборник ПДП-а Зоран Талић. Скупштина засједа сутра и на сједници би требало да буде смијењен предсједник Будимир Балабан.

И док су у одборничким клупама на супротним странама ван њих су у сасвим другачијим односима, што се може видјети на фотографији. Замјеник градоначелника Срђан Амиџић (СНСД), Саша Лазић (НДП), Ненад Талић (СНСД), Зоран Талић (независни одборник), Мишо Ковачевић (СП) и остали чланови скупштинских комисија заједно су у кафићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана