Боље напајање струјом за 300 домаћинстава

Јасмина Перишић
Боље напајање струјом за 300 домаћинстава

Бањалука - Нова трафо-станица и дио нисконапонске мреже у улици Јована Рашковића у мјесној заједници Лауш два омогућиће боље напајање струјом 300 домаћинстава у овој улици.

У предузећу "Електрокрајина" кажу да је у току реконструкција нисконапонске мреже у том дијелу града.

- Постављамо нову електроопрему у трафо-станицу. Када она буде у функцији, доћи ће до значајног побољшања и стабилизације напона на мрежи у улици Јована Рашковића. Тренутно не можемо прецизирати када ће радови бити завршени, али ће надлежне службе нашег предузећа учинити све да то буде што прије - рекао је портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов.

Становници ове улице истичу да је често долазило до падова напона.

- Узрок тога је и велики број новоизграђених кућа које су се прикључиле на постојећу електромрежу. Надамо се да ће са новом трафо-станицом и мрежом престати и проблеми са падовима напона. Свјетло нам је жмиркало, а поједини апарати нису могли да раде како треба због слабог напона. Поједине комшије су се знале жалити да им цркава бијела техника или телевизори због слабе струје - рекао је пензионер Раде Марјановић.

Како истиче, више пута су на овај проблем указивали Савјету мјесне заједнице Лауш два и "Електрокрајини".

- Ево, коначно се назире рјешење проблема и надамо се да ће што прије почети са радом, јер то сви са нестрпљењем ишчекујемо - казао је Марјановић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш два Миленко Летић каже да је грађанима пао камен са срца када је постављена нова трафо-станица.

- Чекамо да почне са радом и вјерујемо да ће то бити чим се заврше сви потребни радови прије пуштања трафоа у функцију. Раније је било притужби на лош напон струје јер је мрежа преоптерећена, али од када је стигла нова трафо-станица, нико се не жали - рекао је Летић.

Надокнада

У предузећу "Електрокрајина" кажу да ће, уколико се покаже да је неко претрпио штету на апаратима за домаћинство због ниског напона, та штета бити надокнађена.

- Потребно је да поднесу захтјев у просторијама "Електродистрибуције" уз приложени доказни материјал комисији за утврђивање и процјену штете на нивоу предузећа. О одлуци комисије биће обавијештени писаним путем - рекао је Предраг Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана