Бојан Алексић, бивши радник „Акване“: Отказ сам добио поштом, док сам био на боловању

Срна
Бојан Алексић, бивши радник „Акване“: Отказ сам добио поштом, док сам био на боловању

БАЊАЛУКА- Бојан Алексић, отпуштени радник јавног предузећа „Аквана“, рекао је данас новинарима у Бањалуци да је из овог предузећа отпуштен нелегално, те да ће своја права тражити на суду.

-Радио сам у “Аквани” седам и по година, а отказ сам добио на боловању, поштом. Сматрам да то у најмању руку није нормално, посебно што послодавац није имао ниједан једини разлог да ми да отказ - истакао је Алексић.

Он је објаснио да је на боловању био због тешке повреде, те да је налаз показао да су му на ногама покидани сви нерви, али да су, како је навео, у предузећу сумњали у његово боловање, због чега је добио отказ.

-Незванично сазнајем да је на моје радно мјесто дошла супруга одборника ПДП-а у Скупштини Града, па овом приликом питам градоначелника Драшка Станивуковића да ли је то тачно - упитао је Алексић.

Он је од градске администрације затражио и да му одговоре да ли је тачно да је члан Надзорног одбора „Акване“, као запослени предузећа „Перфект клин“ 3. марта чистио „Аквану“ и за то наплатио 877 КМ.

-Ако јесте, то је кршење Статута предузећа, због чега би градоначелник требало да смијени и Надзорни одбор и директора “Акване”. Исто тако волио бих да ми одговоре да ли је у “Аквани” до сада запослено 11 радника на одређено вријеме - навео је Алексић.

Према његовим ријечима, једини разлог оваквог односа према њему јесте то што је активиста СНСД-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана