Богата понуда осмомартовских поклона

Јасмина Перишић
Богата понуда осмомартовских поклона

Бањалука - Како се ближи Дан жена, 8. март, расте и потражња за поклонима намијењеним њежнијем полу. Тако је на Тргу Крајине постављено 35 продајних штандова са козметичким и другим производима којима становници Бањалуке могу да обрадују даме.

- Понуда је разноврсна и за сваког има понешто. И мушкарци и жене долазе да купују, али и да се распитају за цијене поклона јер новац данас диктира све. Ми смо задовољни продајом и она се полако захуктава како се ближи 8. март - рекла је једна од продавачица на Тргу Крајине која није жељела да јој објавимо име.

Заинтересовани тако по повољним цијенама на Тргу Крајине поред разних врста козметичких препарата могу да купе и ручне радове, јастуке у облику срца, пригодне играчке, књиге, накит, мараме…

Задовољан продајом је и један од продаваца ручних радова, па каже да продаја уочи 8. марта солидно иде.

- На мом штанду су ручни радови које је израдила моја мајка. То су углавном украсне кутије за накит, флаше, украсни зидни сатови и неки од елемената које домаћице користе у кухињи. Кутије за накит коштају од три до 20 КМ, а флаше и украсни зидни сатови 10 КМ - рекао је овај продавац.

На једном од највећих штандова продавац Милорад Ш. очекује већу навалу купаца дан-два прије и на сам 8. март.

- Наш народ увијек чека посљедњи дан. Тада ћу набавити и руже и каранфиле, јер се раније не исплати. Код мене се за сада најбоље продају јастуци у облику срца на којима су исписане поруке. Они коштају од три до 20 КМ - казао је Милорад Ш.

И цвјећаре и парфимерије су припремиле богату понуду, па тако неке од њих купцима нуде снижења и широк асортиман козметике и цвјетних аранжмана.

У једној од градских парфимерија кажу да су снизили цијене шминке и парфема, те да нуде и разне врсте сетова по веома повољним цијенама.

- Поједини парфеми који су раније коштали од 35 до 50 КМ сада се могу купити за 13 КМ. То су углавном парфеми приступачнијих линија са потписом познатих звијезда. Рецимо, парфем "Селин Дион", који је коштао око 40 КМ, сада кошта 12,90 КМ. Поклон сетови у којима су углавном креме, купке, лосиони или нешто од шминке коштају од четири до 30 КМ - казали су у овој парфимерији.

У једној од градских цвјећара кажу да се за 8. март највише продају руже и орхидеје.

- Букет орхидеја кошта око 30 КМ, док букете ружа продајемо по цијени од 10 до 50 КМ. Цијена једне руже је 3,50 КМ. Продаје се доста и шарено пољско цвијеће, а не морамо ни да напомињемо да за 8. март у цвјећарама највише пазаре мушкарци - казали су у овој цвјећари.

101 ружа

Цвјећаре имају у понуди ексклузивне луксузне букете, од којих је најпопуларнији аранжман од 101 руже.

- Дешава се да младићи дјевојкама купују за 8. март овако скупоцјене букете. За ову врсту поклона потребно је издвојити око 400 КМ - рекли су у "Камелији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана