Богат програм испред Храма Христа Спаситеља

ГС
Богат програм испред Храма Христа Спаситеља

БАЊАЛУКА - Град Бања Лука у сарадњи са Српском православном црквом припремио је богат програм под називом "На почетку бијаше ријеч, на крају пјесма".

Испред Храма Христа Спаситеља у току је генерална проба умјетника за празнично вече које ће бити у знаку српске традиције, умјетности и духовности.

Пажњу публике сигурно ће привући концерт истакнуте вокалне солисткиње духовне и етно музике Данице Црногорчевић, као и наступ музички даровите дјевојчице са Косова и Метохије, Павлине Радовановић.

Баштину и обичаје српског народа пјесмом и игром дочараће чланови  РКУД-а "Пелагић", АНИП "Веселин Маслеша", КУД-а "Чајавец", СПКД-а "Јединство", Групе "Дар" и Музичког атељеа Јелене Станишић.

"Намјера нам је да приредимо Бањалучанима и гостима јединствен културни догађај који ће нас подсјетити на праве вриједности, као и на богату српску традицију која се огледа у игри и у пјесми, као и у стиховима врхунских књижевника. Радује нас што наши суграђани показују велико интересовање за овај догађај", рекао је координатор програма из Кабинета градоначелника Небојша Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана