Богат програм: Бањалука обиљежава Дан града

Срна
Богат програм: Бањалука обиљежава Дан града

Бањалука данас прославља Дана града, а у сриједу, 24. априла, биће одата почаст херојима и одржана свечана академија.

Из Градске управе за данас је најављен богати програм који ће почети у 18 часова у Парку Младен Стојановић, а за забаву побринуће се Градски тамбурашки оркестар.

Предвиђено је да у сриједу, 24. априла, на четири локације буде одата почаст херојима и положени вијенци.

Централно полагање вијенаца на Спомен-обиљежје погинулим борцима НОР-а на Тргу палих бораца планирано је за 12.00 часова.

Представници града ће у 9 часова положити вијенце и одати почаст жртвама велеиздајничког процеса на гробљу Свети Пантелија, у 10.00 часова планирано је полагање вијенаца на Споменик погинулим Крајишницима, а у 11 часова на Споменик 12 беба у центру града.

Осим традиционалног свечаног пријема за делегације, у сриједу, 24. априла, од 19 часова биће уручене градске награде на свечаној академији у Спортској дворани "Борик".

Одборници Скупштине града Бањалука опдлучили су да Кључ града са Повељом "Почасни грађанин града Бањалука", добију министар одбране Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, те постхумно генерал Момир Талић.

Златни грб града Бањалуке биће додијељен љекару Снежани Кутлешић Стевић, директору Културног центра Бански двор Младену Матовићу, сенатору Републике Српске Александру Вулину, министру здравствља Србије Даници Грујичић, генералном директору компаније "М:тел" Јелени Триван, те Спортској дворани "Борик".

Плакета "Сестре Гајић" биће додијељена Хуманитарној организацији "Партнер", те Удружењу особа обољелих од дијабетеса "ДиабетНо1" Републике Српске.

Дан града Бањалука слави се у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана