Близу 2.000 грађана користи „БЛ бајк"

Срна
Близу 2.000 грађана користи „БЛ бајк"

БАЊАЛУКА- Бањалучани могу и током јесени користити бицикле са популарног терминала за изнајмљивање бицикала "БЛ бајк",тренутно овај систем има 1.902 корисника, речено је Срни у Градској управи.

По већ уобичајеној пракси, ови бицикли буду у функцији до касно у јесен, све док то временске прилике дозвољавају.

Да бицикли из "БЛ бајка" из године у годину привлаче све више заљубљеника у бицикле, али и здрав начин живота потврђује број активних корисника којих тренутно има 1.902.

Систем за изнајмљивање бицикала "БЛ бајк" има 40 бицикала на пет локација.

Бицикли се налазе на локацијама Улица краља Петра Првог Карађорђевића /преко пута зграде Градске управе/, код воденог парка Аквана, у Улици мајке Југовића код Студентског центра "Никола Тесла", у Парку "Младен Стојановић" и у насељу Обилићево на раскрсници Цара Лазара и Источног транзита.

Цијене изнајмљивања бицикала су повољне: пола сата у току дана је бесплатно, а након тога сваки сљедећи започети час је 1,5 КМ.

"Град посебну пажњу усмјерава на алтернативне видове превоза, којима сви заједно мијењамо животне навике, те је опредјељења да се, између осталог, отварају и нови терминали за изнајмљивање бицикала", поручују из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана