"Бирамо најуређеније": Ласкаву титулу освојила власница дворишта у Мотикама

ГС
"Бирамо најуређеније": Ласкаву титулу освојила власница дворишта у Мотикама

БАЊАЛУКА - Ласкава титула власника најљепшег дворишта у овогодишњој акцији „Бирамо најуређеније" припала је Бојани Сомболац из насеља Мотике.

Гласањем Комисије окончана је 19. по реду акција, која има за циљ да подстакне суграђане да уреде своја дворишта, и тако уљепшају град на Врбасу. 

Друго мјесто у категорији приватних дворишта освојила је Миља Ћорда из Његошеве улице, док је треће мјесто освојила Драгана Јагодић из насеља Куљани.

Град Бања Лука одлучио је да ове године додијели и три специјалне награде и то Здравки Трамошљанин из Улице Стевана Мусића, која се истакла на начин што је спојила педагошки рад и љубав према биљкама.

Специјацлну награду освојило је и двориште Татјане Савановић из Бистрице, које се посебно истакло према броју заступљених биљних врста, али и великој љубави  цијеле породице према природи.

За афирмацију ове Акције, као стални учесник специјалну награду освојила је и Жељка Чађо, из Љевчанске улице.

Овогодишњу акцију обиљежио је рекордан број пријављених заједница етажних власника, чиме је показана јасна опредијељеност наших суграђана да Бању Луку учине најљепшим градом.

Прво мјесто у овој категорији освојили су станари Улице Стефана Првовенчаног бр.10.

Балкон Невене и Николе Поповић из Улице Симе Миљуша проглашен је најљепшим у нашем граду.

Када су у питању најуређенији простори институција и привредних субјеката, награду за најљепше уређено школско двориште освојила је ЈУ ОШ „Иво Андрић".

Такође, одлучено је да се и за ову категорију додијеле специјалне награде  и то: ТО Беми доо, за најуређеније дворишта привредног субјекта, затим  ЈУ ОШ „Бранко Ћопић"  за изразиту  креативност у уређењу, док је специјална награда за афирмацију акције „Бирамо најуређеније" и континуитет у одржавању додијељена ЈУ ОШ „Јован Дучић".

Имајући у виду да су сви пријављени кандидати уређењем свог дворишта, допринијели љепшем  и зеленијем изгледу Бања Луке, одлучено је да сви учесници добију поклон саднице и захвалнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана