Билборди у част успјеха бањалучких гимназијалаца

А.С.
Билборди у част успјеха бањалучких гимназијалаца

На више локација у Бањалуци данас су постављени билборди с натписом “Понос града”, у знак захвалности ученицима бањалучке гимназије који су остварили запажен успјех на престижном међународном такмичењу из природних наука у Москви.

Билборде је поставила Градска управа, као знак подршке гимназијалцима који су заузели сјајно треће мјесто у снажној конкуренцији средњошколаца из 44 европска града. Њихов успјех још је већи ако се зна да је Бањалука била увјерљиво “најмањи” град на такмичењу.

– Жељели смо се на овај начин бар симболично одужити нашим младим суграђанима који су заслужили сваки вид похвале за велики успјех – рекли су у Градској управи, те додали да су билборди, захваљући разумијевању компаније “Метромедија”, постављени без плаћања накнаде.

На Међународној олимпијади метропола у Москви бањалучки гимназијалци су освојили треће мјесто у екипном пласману. У такмичењу из математике гимназијалци су освојили су сребро и бронзу (Марко Јојић и Јован Вуковић), бронзу из физике (Сергеј Крчмар), док су се информатичари Марко Димитрић и Леон Косић такође окитили бронзом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана