Билачар: Безбједност грађана мора бити на првом мјесту

Срна
Билачар: Безбједност грађана мора бити на првом мјесту

Бањалука - Начелник Одјељења за комуналне послове у Градској управи Бањалука Петар Билчар изразио је жаљење због вечерашњег инцидента када је на жену пала грана дрвета, те истакао да безбједност грађана мора да буде на првом мјесту и да ће у наредном периоду бити орезан већи број обољелих стабала на подручју града.

Он је додао да ће у периоду мировања вегетације бити орезан већи број обољелих стабала, у складу са препорукама из студије о стању градских дрвореда.

Билчар је навео да је у посљедње вријеме било много расправа и противљења у вези уклањања стабала, те да се градска управа труди да задовољи све интересе - и оних који се енергично противе уклањању стабала и оних који би да се одмах посијече свих 400 трулих и обољелих стабала у граду.

“Међутим, инциденти попут овог, те прије неколико дана када је велико дрво палу у центру града, у башти хотела жБоснаж, а које је било под заштитом, опомињу нас да безбједност грађана мора бити на првом мјесту”, рекао је Срни Билчар.

Млађа жена повријеђена је вечерас усљед пада гране дрвета у Парку Младен Стојановић у Бањалуци.

У бањалучкој Служби хитне медицинске помоћи Срни је речено да је жена задобила повреду главе и врата, те да је одвезена на Универзитетски клинички центар Републике Српске. /крај/ба

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана