Бијељина: За шесторицу нападача на полицајце предложен притвор

Срна
Бијељина: За шесторицу нападача на полицајце предложен притвор

Бијељина - Бијељински тужилац Александар Радан предложио је Основном суду у овом граду притвор од мјесец дана за шесторицу младића из Угљевика који су физички напали двојицу угљевичких полицајаца приликом полицијске контроле.

Радан је рекао Срни да је ријеч о младићима између 24 и 28 година.

Он је навео да су двојица нападача до сада више пута осуђивана у кривичном поступку и добро су позната органима гоњења, а против њих се и тренутно води један поступак.

"Остала четворица нису осуђивана. Све сам их примио у надлежност тужилаштва синоћ око 20.00 часова и послао их на задржавање. Обрада предмета и списа трајала је цијели дан и дефинитивно сам ставио приједлог за одређивање притвора за сву шесторицу", рекао је Радан.

Приједлог је послат Суду и наређена је истрага за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, а у односу на једно лице и за оштећење туђе ствари.

"Ово лице је након лишавања слободе у полицијској станици полупало стакла", рекао је Радан и додао да је нападаче судија за претходни поступак прихватио и послао на задржавање.

Рочиште, по приједлогу за задржавање, заказано је за сутра у 10.00 часова.

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина ухапсили су пет мушкараца из Угљевика који су у недјељу, 29. марта, физички напали двојицу угљевичких полицајаца, а у току криминалистичке обраде дошли су до сазнања да је у нападу учествовало још једно лице које је, такође, ухапшено и предато Окружном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана