„Бесмртни пук“ прошао улицама највећег града Српске

ГС
„Бесмртни пук“ прошао улицама највећег града Српске

БАЊАЛУКА - Поводом обиљежавања 9. маја – Дана побједе над фашизмом, центром највећег града Републике Српске традиционално је прошао марш „Бесмртног пука“, након чега су положени вијенци и цвијеће на Споменик палим борцима НОР-а на Тргу палих бораца.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић био је учесник марша који се кретао од Парка „Петар Кочић“ до Трга палих бораца, гдје је положио цвијеће на Споменик палим борцима НОР-а, поручио је како је мир највећи поклон који можемо оставити будућим генерацијама.

- Данас смо у Бањалуци обиљежили 9. мај, Дан побједе над фашизмом. Наш град и наш народ дали су немјерљив допринос, али и велике жртве да се зло звано фашизам побиједи. У 20. вијеку страдало је 2.5 милиона Срба, а као “награду” тај исти свијет који смо спашавали покреће против нас срамну резолуцију како би нас етикетирао као геноцидан народ – казао је Станивуковић.

Марш "Бесмртног пука" организује Народно патриотско удружење "Бесмртни пук Српске" у сарадњи са Одбором Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана