Бегић признао грешку, стигло извињење

Срна
Бегић признао грешку, стигло извињење

БАЊАЛУКА - Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Иван Бегић извинио се одборницима, јавности и свима који су се, како је рекао, осјетили погођени његовим ријечима на конференције за новинаре скупштинске већине.

Бегић је навео да је у жару политичких трвења и “нерационалног понашања одборника који чине скупштинску већину”, дозволио себи да у афекту упути непримјерене ријечи и изразито погрдне епитете, саопштено је из ПДП-а.

- То је са моје стране било неразумно, политички некоректно и непримјерено, поготово зато што сам раније и сам био изложен таквим увредама - навео је Бегић који је претходно данас одборнике скупштине већине назвао “фашистима”.

Он је додао да не жели да свој поступак оправда било чиме или да се крије иза било кога.

- Овај мој несмотрен потез је само мој и не треба га везивати за било кога другог, поготово не за моје партијске колеге - навео је Бегић.

Он је позвао на кориштење пристојног и цивилизованог рјечника у политичком животу, те обећао да ће се и сам суздржавати од оштрих и тешких ријечи које би некога могле да увриједе.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић осудио је Бегићево понашање.

- Без обзира на младост, импулсивност или што је много пута био изложен увредама, тешке и непримјерене ријечи попут данашњих су недопустиве - написао је на Твитеру Бореновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана